27 november 2022

1a advent.

Mina tankar

Första advent idag och det har blivit lite julstämning i mitt hus. Röda gardiner får pryda fönstrena i köket och i vardagsrummet. Någon enstaka liten tomte har kommit fram och adventsljusstakar har ställts på fönsterbräda. Lillgranen jag köpte förra året har åkt ut på trappan för att ge lite julstämning till dem som kommer så nära så dem ser ytterdörren.
 
En kvarlämnad träfärgad adventsljusstake ska få en liten makeover. Gillar inte riktigt träfärgade saker, eller ja det beror väl på vad det är och vilken typ av färg det är såklart. I ljusstake föredrar jag nog vit så denna ska målas om i vitfärg som jag köpte igår när det blev en heldag i Helsingborg/Ängelholm.
 
Tanken denna vinter för att hinna få lite julstämning innan jul (för detta året har det inte kommit mängder med snö i Skåne som de gjort de två senaste åren) ska jag sätta upp julgranen inomhus redan tredjeadvent. Vanligtvis brukar jag sätta upp den några dagar innan jul, men i år blir de två veckor innan. Bara för att få de lite extra mysigt i dessa mörka tider.